Literatuur

Getting teams Done

Een praktische methode voor teamproductiviteit

“Getting teams done”, van Diederick Janse en Marco Bogers, geeft een toegankelijke Nederlandstalige introductie tot Holacracy. Mijn eerste indruk van dit boek: zóo hee! Dit is een complete handleiding voor het implementeren, beter nog – realiseren (organisch laten gebeuren) van Zelforganisatie volgens de methode Holacracy.

Reinventing Organizations

RO Reinventing Organizations – en dat is wat het doet! Het boek van Belgisch auteur/ consultant Frederic Laloux. Op basis van 12 uit 50 onderzochte organisaties komt Laloux tot 3 “doorbraken” voor “cyaan organiseren”:

  1. Zelfsturing
  2. Heelheid, en
  3. Evolutief doel

Make work more fun

- Corporate Rebels 

Razend benieuwd ben ik - naar het boek van Corporate Rebels. Van hiërarchische, niet transparatne organisaties naar gelijkwaardiger, inspirerende werkomgevingen. De schrijvers besloten op reis te gaan langs hogleraren werkgeluk, goeroes en bedrijven - die het anders doen. Geinteresseerd in de vraag hoe je een bedrijf anders kunt organiseren.

Wat opvalt aan de vele cases in dit boek is de grote diversieit. Dit boek laat zien - het kan wél!  Wordt dit boek nét zo baanbrekend als Reinventing Organizations van Laloux? 

Betere zorg met minder doekoe!

Zómaar een paragraaf. Je houdt het niet voor mogelijk ..


Het aanstellen van een 'hoofd koelkastencontrole'


" Voedselvergiftiging in een verpleeghuis. Vanzelfsprekend iets dat in de toekomst moet worden voorkomen. Men bedacht de regel dat er voortaan in elke koelkast een temperatuurmeter moest liggen, zodat kan worden aangetoond dat niets in de koelkast kan bederven.

De problematiek brengt met zich mee dat ook gecontroleerd moet worden op houdbaarheidsdatum van levensmiddelen. Prima toch?

 

In de praktijk gaat het om een instelling die over meer dan 100 koelkasten beschikt die over verschillende locaties zijn verspreid. Er moet dus een 'hoofd koelkastencontrole' worden aangesteld die alle koelkasten naloopt om te controleren of ze wel de juiste temperatuur hebben, de meters goed zijn en of voedsel niet over de datum is."

Drive - Daniël Pink

De verrassende waarheid over wat ons motiveert 

In zijn boek Drive - de verrassende waarheid over wat ons motiveert (2010) beschrijft Daniel Pink - wát mensen motiveert. Zijn centrale boodschap is - dat onze ouwerwetse manier van organiseren niet meer motiveert in de 21ste eeuw.

LATEN WE SAMENWERKEN


Ik help (afdelings) managers en teams in productie, logististiek, dienstverlening of non-profit.

Met het realiseren van Zelforganisatie.

Met als resultaat: meer betrokkenheid, lager verzuim, verantwoordelijkheid en een beter resultaat.