INSPIRATIE


BREINVARIA

CEO’s met een lage, ‘mannelijke’ stem krijgen beter betaald. Zo blijkt uit onderzoek van de Britse Northwestern University. Een toename van de ‘vocale mannelijkheid’ met één standaarddeviatie leidt tot een toename van 6,6 procent in de totale beloning! De onderzoekers keken daarbij naar salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Evolutionaire psychologie suggereert dat mensen van nature geprogrammeerd lijken om een lagere, ‘mannelijke’ stem te associëren met fysieke kracht - bij mannen. Studies hebben uitgewezen dat mensen in staat zijn om de fysieke kracht van iemand in te schatten door alleen maar naar zijn stem te luisteren. Vooral mannen vallen evolutionair gezien sneller voor een ‘sterke’ leider.

 

Die ‘mannelijke stem’ speelt een rol bij de vaststelling van de beloning van CEO's door een remuneratiecommissie. Hoe meer vrouwen er in die remuneratiecommissie zitten, des te kleiner de kans dat die zich door de lage stem van een CEO laten overhalen om hem meer salaris en andere emolumenten te bieden.

"Simple meditation training".

Ik kende 'm niet - je Monkey Mind. "Always chattering, yada, yada ..".

Hoe zet je 'm uit? "Giving a banana doesn't work. You need to give a job to Monkey Mind - be aware of your breath". Volg je ademhaling.
"Meditation is NOT think of nothing, concentrate. We can meditate everywhere, anytime!".

Credits: webinar Rene Luisman. 

Erik Scherder, ik hou van die man. Zoals gister (16 dec.) in een webinar van oa. VGZ. Over de gevolgen van Covid en wat wij daar zelf tegen kunnen doen! Onder andere: eet meer rode biet!

 

Voor een goede werking van de hersenen is een goede doorbloeding van belang. Met name voor de witte delen (de verbindingen) die het minst doorbloed worden. Zoals de “fasciculus longitudinalis superior” die beide hersenhelften verbindt. Deze verbinding verzorgt ons invoelend vermogen. Het kost 30 jaar om deze goed te ontwikkelen. Geen wonder dus, dat tijdens Covid juist jonge mensen vooral aan zichzelf denken.

 

De binnenzijde van een bloedvat is bekleed met Endotheelcellen. Door stroming (schuring) van bloed langs deze cellen produceren ze NO - Nitriet Oxyde (stikstof monoxide). Dit is een belangrijk signaalmolecuul. NO is eén van de krachtigste vaatverwijdende stoffen in het lichaam. Dat is goed voor de hersenen. Bovendien zorgt een goede bloeddoorstroom ervoor dat afweercellen door het lichaam worden verspreid.

 

Bieten (en groene bladgroenten) bevatten dit NO Nitriet Oxide. Deze nitraten stimuleren de bloedtoevoer naar en in de hersenen. Dit niet alleen.  Wetenschappers ontdekten dat het eten van bieten de bloedstroom naar de prefrontale kwab verbetert. Deze maakt dopamine aan, dat een remmende werking heeft op de amygdala (amandelkern) en daarmee angst, negatieve emoties, depressie ed. beperkt.

WAT KAN IK VOOR JOU BETEKENEN


Ik help (afdelings) managers en teams in productie, logististiek, dienstverlening of non-profit.

Met het realiseren van Zelforganisatie.

Met als resultaat: meer betrokkenheid, lager verzuim, verantwoordelijkheid en een beter resultaat.